Zes dingen waar je op moet letten bij het boeken van een bruidsfotograaf

Voor het organiseren van een geslaagde bruiloft is veel werk nodig. Op de dag zelf word je overstelpt door indrukken en emoties. Heerlijk om dan achteraf alles opnieuw te kunnen beleven als jullie de prachtige foto’s bekijken die jullie hebben laten maken! Maar hoe kies je de juiste fotograaf?

Van ’horen zeggen’, via Google of via een bruidsbeurs, misschien wel via jouwmooistedag.nl , kom je in contact met een bruidsfotograaf. Zijn/haar foto’s spreken je aan, maar minstens zo belangrijk is: hoe worden jullie foto’s straks gepresenteerd? Foto’s komen meer tot leven in een album dan los op je smartphone of tablet. Zit er in zijn of haar assortiment albums iets bij wat jullie aanspreekt? Gaan jullie voor een klassiek trouwalbum of misschien wel een zogenaamd magazine style album? Er is tegenwoordig veel keus.

Ook niet onbelangrijk is: wat heeft de bruidsfotograaf nog meer te bieden? Sommigen maken behalve een album ook een slideshowdie je op je smartphone altijd kan bekijken. Krijg je die foto’s erbij of moet je daar extra voor betalen? Wat zit er precies inbegrepen in het aanbod?
Ook moet er een klik zijn met de fotograaf: bedenk wel dat die er de hele dag is.
Het is belangrijk dat de fotograaf rust uit straalt, want op een trouwdag kan het er vaak hectisch aan toe gaan. Hij of zij moet onzichtbaar aanwezig zijn en je op je gemak weten te stellen wanneer dat nodig is.

Boek een fotograaf ook voor de feestavond, want dan zijn al jullie vrienden en familie er.
De feestavond is een belangrijk deel van jullie trouwdag, maar technisch gezien het meest lastige voor de fotograaf. Voorkom teleurstellingen en laat niet een amateur even de avond foto’s maken.
Vergeet bij het maken van afspraken met de bruidsfotograaf ook niet te vragen of er een vervanger geregeld kan worden bij ziekte of andere calamiteiten. Controleer of de fotograaf is aangesloten bij een organisatie zoals DuPho. DuPho is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen. Een vervanger is dan zo geregeld.

Vraag tenslotte wat het annuleren van een fotograaf kost, of van een locatie.