Jouw grote dag in beeld en geluid! Vijf tips voor een fantastische trouwfilm

De meeste mensen kiezen er voor om hun trouwdag te laten vastleggen door een fotograaf. Maar wist je dat je daarnaast ook nog kunt kiezen voor een trouwvideograaf? Een videograaf is de hele dag aanwezig (of zolang als jij dat wilt) en filmt alle belangrijke momenten. Daarnaast maakt hij of zij ook de bijpassende geluidsopnames. Bij het maken van een trouwfilm komt heel wat technische kennis kijken. Wij vroegen aan Frank de Wit wat iemand tot een goede trouwvideograaf maakt. Frank is al heel lang met video bezig, en heeft sinds vijf jaar een eigen bedrijf: Q Quality Movies.
 
Voorbereiding
Veel aanstaande bruidsparen komen bij Frank terecht nadat ze een van zijn video’s gezien hebben bij vrienden of op YouTube. Na het boeken van de datum (Frank kan natuurlijk maar op één plek tegelijk zijn) neemt hij de tijd om jullie wensen te bespreken en laat hij jullie aan de hand van voorbeelden zien hoe hij te werk gaat. Het is belangrijk voor hem om het verloop van jullie dag van te voren zo goed mogelijk te weten.
 
Ervaring en betrokkenheid
Doordat hij veel bruiloften heeft meegemaakt kan hij goed inschatten waar hij op welk moment moet zijn om de beste beelden te maken. Hij neemt dan ook altijd contact op met de Ceremoniemeester om te weten hoe de dag eruit gaat zien. Zijn er verrassingen voor het bruidspaar gepland? Houdt iemand van de familie een speech? Sleutelmomenten kun je nu eenmaal niet opnieuw doen, alles moet er in één keer goed op staan.
 
Onopvallende aanwezigheid
Een trouwvideograaf moet zich kunnen mengen onder de gasten zonder hinderlijk op te vallen. Niet alleen het bruidspaar wordt namelijk gefilmd, maar ook familie en vrienden. Frank zorgt er dan ook altijd voor dat hij iedereen op zijn gemak stelt zodat hij zich vrijelijk kan bewegen om de mooiste beelden te maken.
 
Apparatuur
Een professionele videograaf heeft uiteraard goede apparatuur, niet alleen voor beeld maar ook voor audio. Voor het opnemen van het ja-woord gebruikt Frank bijvoorbeeld een dasspeld microfoon, waarmee je een zuiver geluid krijgt. Op de camera zit natuurlijk ook een microfoon, zodat er altijd een back-up is.
 
Stijl
Net als een trouwfotograaf heeft een goede trouwvideograaf een eigen stijl. De beelden moeten vloeiend zijn, niet statisch, en als kijker moet je de indruk krijgen dat je de evenementen mee beleeft. Na afloop van de bruiloft krijgen jullie (afhankelijk van het gekozen pakket) een trouwfilm van drie minuten met highlights van de dag die je online kunt zetten en een langere, van vijftien à twintig minuten, waarin het complete verhaal van jullie trouwdag verteld wordt, inclusief de intiemere momenten.
 
Wist je dat …
Frank een gecertificeerde dronepiloot is? Met dronebeelden geef je een ander perspectief aan je trouwfilm en blijf je de kijker verassen… Drones zijn BOOMING!
 
Nieuwsgierig geworden? Je kunt voorbeelden vinden van Franks werk op YouTube en Facebook en op www.qqualitymovies.nl