Ik geef je deze ring …   vijf tips die je helpen de juiste keuze te maken 

Als er één ding symbool staat voor het huwelijk, dan is het wel de trouwring. Hij is het teken van liefde en trouw, cirkelvormig en dus zonder einde. Geen onbelangrijke aanschaf dus. Toch gaat niet iedereen daarvoor naar een juwelier. Merijn van der Velden, mede-eigenaar van juwelierszaak Parlevliet uit Katwijk, legt ons uit waarom je beter niet je ringen zomaar ergens op het internet kunt bestellen. 

Maat                                                                                                                                                                     
Een ring moet heel secuur aangemeten worden. Dat betekent: nauwkeurig tot op de ¼ mm! Grote kans dat je niet precies de juiste maat weet van jou en je partner. Bij een juwelier wordt je vinger niet met een centimeter gemeten, maar met veel meer precisie. En mocht je de ring uiteindelijk toch niet comfortabel vinden zitten, dan wordt hij door de goudsmid onzichtbaar gecorrigeerd tot hij precies goed is. Bestel je jouw ringen op het internet en blijken ze niet te passen, dan kan je geen verhaal halen. 

Kwaliteit                                                                                                                                                                          
Bij de aanschaf van een sieraad geldt: weet wat je koopt. 95 % van de trouwringen is van goud. Maar tussen een legering van 9 karaat en een van 14 karaat zit nogal wat verschil. Op de foto zien ze er misschien allebei even mooi uit, maar in werkelijkheid is de kwaliteit niet te vergelijken. Zo kan goedkoop duurkoop worden. 

Advies                                                                                                                                                                   
Een trouwring draag je in principe je leven lang en doe je eigenlijk nooit af. Comfort en draagbaarheid zijn daarom even belangrijk als esthetiek. Merijn van der Velden is de derde generatie juweliers in het bedrijf Parlevliet en sinds tien jaar gespecialiseerd in trouwringen. Hij heeft veel ervaring en adviseert met kennis van zaken.  

Keuze                                                                                                                                                                  
Een gespecialiseerde juwelier heeft niet alleen een ruime keuze, maar kan ook bijzondere dingen aanbieden. Zo kun je de hartslag van je partner in je ring laten graveren of de vingerafdruk in het metaal laten laseren.
Je kunt kiezen voor ingelegde edelsteentjes of de ring van een familielid laten restaureren of aanpassen. 

Prijs                                                                                                                                                                               
Parlevliet werkt met een grote leverancier
. Sommigen voeren twee keer per jaar speciale acties. Bij aanschaf van bijvoorbeeld twee trouwringen krijg je dan de herenring gratis . Hou dus de website en Facebook pagina van Parlevliet goed in de gaten! 

Wist je dat…                                                                                                                                                                    
Parlevliet ook een ruim assortiment merkhorloges heeft? Als je geen trouwring kunt of wilt dragen, kun je ook kiezen voor een gegraveerd horloge. 

www.juwelierparlevliet.nl