Het mooiste voor de man. Een trouwkostuum kiezen: zó doe je dat, in vijf tips. 

 Op televisie en in de pers gaat er altijd veel aandacht uit naar bruidsjaponnen. Leuk natuurlijk, maar je wilt er als bruidegom minstens net zo goed uitzien als de bruid. En hoewel je wel bij elkaar wilt passen qua kleding, wil je geen verlengstuk van haar zijn, maar iets dragen wat je zelf perfect staat. Dan ben je dus niet op zoek naar zomaar een pak. Jan Willem Haasnoot, eigenaar van Haasnoot Mode, zit al dertig jaar in het vak en deelt graag zijn kennis en ervaring met ons. 

Begin op tijd                                                                                                                                                              
Kom drie, of liever nog vier maanden van te voren naar de winkel van je keuze. Op tijd je pak bestellen, dat geeft rust.  Zo krijg je ruimte in je hoofd voor andere dingen. Bij Haasnoot Mode kun je online een afspraak boeken voor de dag en het tijdstip van je keuze. Wèl zo handig als je niet alleen komt, maar je familie of je vrienden mee wilt nemen.  

Kijk verder dan je neus lang is                                                                                                                          
Vroeger koos je een pak uit een aantal voorbeelden dat in de winkel hing. Zo’n pak werd dan wat vermaakt en daarmee was de kous af. Tegenwoordig heb je veel meer mogelijkheden om je eigen persoonlijkheid te laten zien. Dat begint bij de stofkeuze: bij Haasnoot Mode kun je kiezen uit prachtige Italiaanse en Britse stoffen. Verder kan een pak twee- of driedelig zijn. Bij het gilet kan een bijzondere voeringstof op de rug gebruikt worden en ook kun je verschillende knopen kiezen of stiksellijnen. Je kunt zelfs een speciale tekst laten borduren onder de kraag van het jasje! 

Pas in kleur                                                                                                                                                            
Pakken hangen bij Haasnoot in de meest actuele kleuren in de winkel
, zodat je kunt zien hoe die je staan. Dat werkt beter dan kiezen van een stofstaal van 15 bij 15 cm. En waar bij een “werkpak meestal voor veilige kleuren gekozen wordt als blauw of grijs, kun je bij een trouwpak opteren voor iets bijzonders als bordeaux rood of verschillende tinten groen. De kleur van je pak moet misschien passen bij de kleding van de bruid, maar hij moet vooral passen bij jou!  

Ga voor maatwerk                                                                                                                                                    
Voor ieder postuur is een goed model pak te maken.
Passen en aanmeten kan 1,5 tot 3 uur duren. Haasnoot Mode laat pakken maken bij een grote Nederlandse fabrikant. Bij kant-en-klare pakken van bekende herenmodemerken is de levertijd een jaar. Maar doordat Haasnoot de stoffen direct inkoopt in Italië, kan een maatpak in maximaal vier weken gemaakt worden! Zo weet je zeker dat je vooruit loopt op de trends. 

Maak het plaatje compleet                                                                                                                                    
Niet alleen je pak, maar ook de styling van de accessoires is belangrijk. Welk overhemd kies je, welke manchetknopen, welke das, wil je wel of geen bretels? Broeken zijn smal tegenwoordig dus de schoen is erg zichtbaar. Bij Haasnoot kunnen de schoenen worden ingekleurd in de juiste kleur. Zo vindt uiteindelijk elke bruidegom zijn eigen stijl.  

https://www. haasnootmode.nl