Geen bruiloft zonder … bloemen! Vijf tips om te lezen voor je gaat bestellen 

Nederland is echt een bloemenland en wie in de Bollenstreek trouwt heeft natuurlijk helemaal geluk: bloemen zijn hier het hele jaar volop voorhanden en tegen een heel goede prijs. Alle reden dus om voor je bruiloft te kiezen voor de mooiste versiering die er is: levende bloemen! En wie beter dan Bertine van Klaveren, bloemstyliste en eigenaresse van Van Klaveren Bruidswerk, kan ons uitleggen wat daarbij komt kijken? 

Het juiste moment                                                                                                                                       
Bertine raadt aan om twee maanden vóór je trouwdatum een afspraak te maken in de studio. Eerder komen heeft weinig zin, omdat je eerst je locatie gekozen moet hebben en je bruidsjurk. De bloemversiering kan eigenlijk als laatste komen, zodat je van alles één geheel kunt maken door voor een bepaalde stijl en kleurstelling te kiezen. 

Mogelijkheden                                                                                                                                                            
Bij het woord “bruidswerk” denken we natuurlijk meteen aan het bruidsboeket, maar er kan veel meer. De trouwauto, de trouwzaal, de kerk, het restaurant … je kunt eigenlijk alles laten versieren met bloemen in jouw persoonlijke keuze. En wil je soms een boeket voor op de fiets? Kan ook natuurlijk! 

Ervaring                                                                                                                                                                      
Bertine komt uit een familie van kwekers, die al 95
jaar op de markt te vinden is. Vanaf haar tiende ging zij al mee met haar vader: ze is dus letterlijk tussen de bloemen opgegroeid. Tien jaar geleden is ze zich gaan specialiseren in bruidswerk. Bloemen zijn seizoensgebonden. Als geen ander weet Bertine welke bloemen het meest geschikt zijn om te verwerken in een boeket voor elke periode van het jaar. 

Advies                                                                                                                                                                         
Zoveel bruiden, zoveel stijlen. Een goede bloemist kan een boeket aanpassen aan de fysiek en de stijl van de bruid. Bertine houdt natuurlijk ook rekening met je persoonlijke voorkeuren. Haar advies is eerlijk en komt recht uit het hart.  

Service                                                                                                                                                                      
En hoe gaat het dan
op de trouwdag zelf? Vaak komt de bruidegom het bruidsboeket ophalen in de ochtend. Bertine zorgt dat alle bloemstukken klaarstaan in vazen en vaasjes, klaar om neergezet, opgehangen of vastgebonden te worden. Bij een grotere bestelling kan ze ook komen bezorgen. En wie volledig ontzorgd wil worden kan Bettine inhuren om de trouwlocatie helemaal te decoreren.  

Wist je dat …                                                                                                                                                               
Een corsage links gedragen wordt, aan de kant van het hart? En dat de bloem bij heren dan omhoog wijst en bij dames juist naar beneden?
 

www.vanklaverenbruidswerk.nl